Angka kematian Dalam Konflik Antara Israel Dan Gaza

Angka kematian dalam konflik antara Israel dan Gaza meningkat kerana cadangan gencatan senjata Perancis
Mesyuarat Majlis Keselamatan PBB terganggu tanpa mengeluarkan pernyataan, tetapi Perancis kemudian mengatakan telah mengusulkan resolusi yang menuntut gencatan senjata dalam koordinasi dengan negara jiran Israel, Mesir dan Jordan.

Zhang Jun, duta besar Beijing untuk PBB, mengatakan kepada wartawan bahawa pasukannya telah mendengar cadangan gencatan senjata Perancis dan China “menyokong.”

Pengeboman sporadis di kota Gaza berlanjutan setelah tengah malam, dengan penduduk terjaga ketika pesawat Israel terbang rendah di atas, seorang wartawan AFP melaporkan di jalur pantai yang terkepung.

Randa Abu Sultan, 45, berkata, keluarganya tidak lagi tahu tidur apa itu.

“Kita semua takut dengan bunyi letupan, peluru berpandu dan pejuang,” kata ibu tujuh anak itu.
Dapatkan maklumat lanjut di.

Angka kematian Dalam Konflik Antara Israel Dan Gaza

“Kami semua duduk bersama di ruangan yang sama. Anak lelaki saya yang berusia empat tahun memberitahu saya bahawa dia takut jika dia tertidur dia akan bangun dan mendapati kita sudah mati. “

Pada awal malam, seorang jurugambar AFP melihat cahaya di langit ketika sistem pertahanan udara Israel memintas peluru berpandu yang dilancarkan dari Gaza.

Sementara itu, pasukan Israel dan penunjuk perasaan bertempur dalam tembakan di Tebing Barat dan Yerusalem timur, yang menduduki hospital puluhan orang ketika rakyat Palestin melakukan demonstrasi solidariti dengan rakan-rakan mereka dari Gaza yang dikepung.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *